Det franske datatilsyn giver stor bøde til Google - Lexoforms
16727
post-template-default,single,single-post,postid-16727,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Det franske datatilsyn giver stor bøde til Google

Det franske datatilsyn giver stor bøde til Google

Det franske datatilsyn CNIL har givet en bøde til Google på 50 millioner euro, svarende til 373 millioner danske kroner. Bøden er givet da Google ikke må udnytte data på den måde som de gør, til at målrette reklame til deres brugere. CNIL vurdere at Google udnytter den data de indsamler, og de gør det på en ugennemsigtig måde. Der kræves alt for meget arbejde og mange trin, for at en bruger kan se hvilke data Google har på brugerne og dette er ikke hensigtsmæssigt.

Undersøgelserne forud for bøden startede sidste år i Juni, efter bla. en anmeldelse fra den østrigske organisation None Of Your Business (NOYB), etableret af den østrigske privacyaktivist Max Schrems.

Google selv siger at man indhenter accept fra brugerne til at benytte det indsamlede data, men dette samtykke mener CNIL ikke er tilstrækkeligt nok.

 

Læs mere om sagen her:

Artikkel på Version2

Artikkel på Computerworld