Vi ved det egentlig godt…

På et tidspunkt fik jeg via McAfee besked om, at min mail og adresse var dukket op på det sorte net. Det var heldigvis ikke kritisk, men hvad nu hvis jeg fx havde haft en beskyttet adresse? Vi ved det egentlig godt; persondata er vigtigt. Alligevel bliver det tit nedprioriteret, og det er trist.

Vi kender det alle sammen; mailboksen bugner med 15.000 mails, og hvis vi får besøg, ved vi godt, at mange af dem skulle være slettet. Men det må blive en anden gang. Nogle gange ligger ansøgninger i op til 3 år uden at blive slettet, og nogle gange blev de måske slet ikke slettet.

Det er jeg blevet klogere på!

 

Kendte folks tænder

Det har i den grad været en øjenåbner at forstå, hvor vigtigt det er for os som virksomhed at have styr på andre folks data. Derfor besluttede jeg mig en dag for at rydde op. Du får det måske ikke klaret første gang, men efter 10. gang hjælper det. Samtidig fik vi ryddet op i vores data, og det er faktisk vildt vigtigt. Samlet set har det helt klart været en vinding at sætte fokus på persondata.

I vores branche har vi nemlig mange kritiske persondata, som fx biometriske patientdata – og hos os har vi tilmed en del kändisser på kundelisten, som nok ikke har så meget lyst til, at medierne begynder at fortælle historier om deres skæve tænder. Vi har også billedmateriale af folks munde, og det er tit så markant, at du sagtens kan genkende vedkommende. Så det er følsomme data.

 

Det er ikke ok!

Problemet er, at alle tror, at alt er ok. Men det er det ikke! Fx skal der ved bestilling bruges et ordrenummer, men det er ofte væk, og så bruger man bare folks fødselsdato i stedet. Det virker i en travl hverdag, men det er jo dybt kritisk, hvis der pludselig kommer et datalæk.

Derfor er det væsentligt at passe på persondata, og med Lexoforms’ løsning har jeg mulighed for at huske ting, så jeg ikke glemmer dem i hverdagen. Ellers får jeg det ikke gjort.

 

Vi hjælpes ad

Desuden er det helt suverænt, at vi kan oprette flere brugere, så det ikke er mig alene, der skal stå for al vedligehold, for det ville være uoverskueligt. For hvis man tror, at man skal gøre det alene, går det galt. Derfor er vi i gang med at oprette flere medarbejdere som brugere, så nogle sørger for at rydde op i gamle kunder hvert halve år, mens andre klarer andre opgaver.

Vores fokus på GDPR giver en god mavefornemmelse, for nu kan vi ærligt sige, at vi har styr på, hvordan vi håndterer andre folks data. Det er noget, jeg synes, alle burde gøre. Det er god stil!

Simon Groth, Rademacher's Orthodontiske Laboratorium ApS

Prøv gratis i 14 dage – eller book en demo​

Kom allerede i gang nu – eller få en kort gennemgang af løsningen, og hvordan den kan hjælpe dig i hverdagen. Ingen binding · intet betalingskort · fuld adgang · fuld support

MH9230_frit_300x240px

Vil du vide mere?

Book et møde , når det passer dig – eller bliv ringet op.

Ring mig venligst op...